Hlavní obsah

Krásný a teplý víkend budou kazit jen bouřky

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi vysoké teploty, které v maximech vystoupají do tropických hodnot budou panovat až do sobotního přechodu studené fronty, která spolu s bouřkami přinese i ochlazení. To však nebude trvat dlouho a počátkem nového týdne se začnou teploty znovu zvedat, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Pátek nabídne jasno až polojasno s ojedinělými přeháňkami a bouřkami. Ráno budou teploty klesat na 17 až 13 stupňů, přes den vyšplhají na 27 až 31 stupňů.

Honsová připomněla, že na 27. červenec roku 1983 připadá vůbec nejvyšší zaznamenaná teplota na našem území. V pražské Uhříněvsi tehdy naměřili 40,2 stupně Celsia.

V sobotu bude kulminovat velmi teplé počasí. To přeruší až přechod studené fronty od západu, která s sebou přinese ochlazení a vedle bouřek místy patrně i kroupy, přívalové srážky a silný vítr s nárazy o rychlosti kolem 70 kilometrů v hodině.

V Čechách se před frontou odpolední maxima ještě dostanou na 27 až 31 stupňů, na Moravě a ve Slezsku mohou teploty stoupat až k 33 stupňům.

V neděli již bude v Čechách převládat oblačné počasí s přeháňkami, na východě republiky budou ještě doznívat bouřky a déšť. Odpolední maxima poklesnou na 23 až 27 stupňů.

Ze soboty na neděli zažije východní část republiky tropickou noc, kdy teplota neklesne pod 20 stupňů Celsia. Pondělní ráno přitom bylo mrazivé. [celá zpráva]

Výhled na počátek dalšího týdne slibuje převážně oblačno s přeháňkami a teplotami mezi 22 až 26 stupni. "Od středy by mělo být oblačnosti i srážek méně," dodala Honsová. Teploty by se znovu měly šplhat k 29 stupňům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám