Hlavní obsah

Koronavirová mapa: Nákaza se vrátila na Chebsko

Novinky, jas

Úterních 294 nově potvrzených případů je v Česku nejvyšší denní přírůstek od 20. července, kdy přibylo 300 nakažených. Pokračující opětovný mírný nárůst epidemie je patrný i z průměrné týdenní incidence v jednotlivých okresech. Praha, která byla dlouhou dobu nejzasaženějším regionem, o toto své prvenství přišla.

Článek

„Premiantem” s nejvyšším počtem nových případů za poslední týden je při přepočtu na 100 000 obyvatel okres Semily s 40 případy. Následují České Budějovice s 34 a Praha s 28 potvrzenými případy na 100 000 obyvatel.

Zhoršení situace v Semilech, které patří do Libereckého kraje, může souviset s návratem dětí z letního tábora, který v kraji skokově zvýšil počty nakažených, neboť v pondělí hygienici informovali, že se tam nákaza potvrdila u 14 navrátivších se dětí.

Návrat dětí z tábora skokově zvýšil počty nakažených v Libereckém kraji

Domácí

Situace se momentálně znatelně zhoršuje i na Chebsku, které v posledních měsících patřilo mezi oblasti s nejnižší incidencí poté, co zkraje roku epidemie region silně zasáhla. V okrese Cheb připadá za posledních sedm dní na 100 000 lidí 27 potvrzených případů.

V tomto případě se nabízí možná souvislost vyššího počtu odhalených případů se zhoršováním situace v sousedním Německu, kde v posledních dnech počty odhalených případů rychle rostou.

V Německu skokově přibylo nakažených

Koronavirus

Na druhou stranu i nadále v Česku existují okresy, kde se průměrná týdenní incidence na 100 000 lidí pohybuje na úrovni jediného potvrzeného případu. Momentálně jde o Přerov, Trutnov a Děčín.

Celorepublikově se ke středě výskyt koronaviru zvedl z 12 na 13 potvrzených nově nakažených na 100 000 lidí. Celkově jsou počty nových případů stále nízké a do incidence v okresech se tak poměrně výrazně promítají jakékoliv dílčí výkyvy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám