Hlavní obsah

Konsolidační balíček ušetří víc než 70 miliard, oznámila vláda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konsolidační balíček ušetří víc než 70 miliard korun, naznačil ve středu po jednání vlády ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL). Koalice balíček představí až ve čtvrtek v poledne, na zásadních parametrech už je prý domluvená. O konkrétních bodech balíčku ministr mluvit nechtěl.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zleva Petr Fiala a Zbyněk Stanjura

Článek

Ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) si dal za cíl ušetřit v rozpočtu 70 miliard, podle Hladíka to ale nakonec bude více.

„Cíl jsme překročili v oblasti úspor,“ uvedl ministr na tiskové konferenci. Ve středu prý na vládě řešili především oblast národních dotací.

Finální podobu, kde chce kabinet škrtat a šetřit, představí vláda ve čtvrtek v 11:55. Podrobnosti, jak bude tisková konference vypadat a co bude součástí konsolidačního balíčku, ale Hladík nesdělil.

Vinařská lobby uspěla, vláda vycouvala z daně z tichého vína

Domácí

Že by špičky koalice vedly o balíčku ještě další zásadní jednání, nepředpokládá. „Domnívám se, že zásadní parametry jsme dnes na vládě dořešili a jsme připraveni je představit občanům,“ řekl Hladík.

Ten zároveň potvrdil, že kabinet ke konsolidačnímu balíčku nechystá žádnou kampaň. „Informace budou jasně strukturovatelné. Navíc jsou všichni ministři připraveni to komunikovat osobně, na sociálních sítích i mezi lidmi,“ zdůraznil.

Stanjura dopoledne představil rámcovou koaliční dohodu o podobě úsporných opatření prezidentu Petru Pavlovi. Kabinet podle něj měl na středečním jednání „ladit detaily“.

Vláda zrušila pozice pěti vládních zmocněnců, jiné dvě zřídila

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám