Hlavní obsah

Vláda zrušila pozice pěti vládních zmocněnců, jiné dvě zřídila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zrušili jsme pozice pěti vládních zmocněnců, oznámil ve středu po jednání vlády ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL). Jde například o vládního zmocněnce pro vědu a výzkum ve zdravotnictví nebo pro sport. Dvě nové pozice vládních zmocněnců naopak vznikly.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Ministr životního prostředí Petr Hladík

Článek

Z uvedených pěti zmocněnců vláda zrušila konkrétně zmocněnce pro vědu a výzkum ve zdravotnictví, pro evropský výzkum, pro jadernou energetiku, pro sport a pro strukturálně postižené regiony.

„Naší snahou byla racionalizace postů, některé byly dlouhodobě neobsazeny. Drtivá většina těchto pozic byla nahrazena jiným způsobem, takže v průběhu času pozbyly svůj důvod,“ komentoval na tiskové konferenci Hladík.

Zároveň přiznal, že ke kroku přistoupili i „z důvodu konsolidačního úsilí vlády“. Konsolidační balíček chce kabinet představit ve čtvrtek v poledne.

Naopak dvě nová místa vznikla pro zmocněnce pro zastupování České republiky při mezinárodních vyjednáváních v oblasti změny klimatu, kterým se stal Jan Dusík. Zmocněncem pro mezinárodní vyjednávání v oblasti ochrany biodiverzity je nově Ladislav Miko.

Oba zastupovali Česko na mezinárodních jednáních o životním prostředí během loňského předsednictví v Radě Evropské unie.

Vinařská lobby uspěla, vláda vycouvala z daně z tichého vína

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám