Hlavní obsah

Konec spekulací, podívejte se na fotku úřadujícího prezidenta v Lánech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezidentská kancelář se rozhodla s definitivní platností ukončit spekulace o charakteru zranění prezidenta Miloše Zemana, které si přivodil minulý týden. Hrad zveřejnil fotografii, na níž prezident, upoutaný kvůli poraněnému kolenu na kolečkovém křesle, úřaduje na zámku v Lánech.

Foto: Kancelář prezidenta republiky

Prezident Miloš Zeman během rekonvalescence na zámku v Lánech.

Článek

Pochybnosti, které se kolem Zemanova úrazu začaly objevovat v médiích, již ve středu odsoudil ministr zdravotnictví a šéf lékařského konzilia Martin Holcát.

„Dehonestující a lživé zprávy”, které se objevovaly v médiích, se podle něj nezakládaly na pravdě. „Rozhodně se musím jako lékař ohradit proti nepravdivým tvrzením, která se v posledních dnech v médiích objevují, a sice že došlo k úrazu v důsledku požití alkoholu, že šlo o kolaps s následným bezvědomím nebo že by při pádu došlo k poranění obličeje,“ konstatoval ministr, který se rozhodl podávat další informace o Zemanově stavu již pouze skrze oficiální tisková prohlášení. [celá zpráva]

Související témata

Foto: Novinky
Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Podle ministra se hlava státu cítí dobře, což potvrdil i kardinál Dominik Duka, který Zemana navštívil. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám