Hlavní obsah

Rektoři se vymezili vůči Kobzovi a jeho „teoriím“ o střelci z FF

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká konference rektorů se vymezila proti příspěvku poslance SPD Jiřího Kobzy, který na sociálních sítích ve čtvrtek rozvíjel své teorie o tom, že Filozofická fakulta UK, kde student zastřelil 14 lidí, si střelce sama vychovala. Rektoři českých univerzit považují příspěvek za naprosto šokující, překračující hranice slušnosti, morálky, dobrých mravů, ale i hranice lidskosti. Uvedli to ve společném prohlášení.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Rektorka Univerzity Karlovy Milena Králíčková

Článek

Kobza ve svém příspěvku uvedl, že střelec je produktem inkluzivního školství a škola si za tragédii může sama tím, jak se na ní učí.

„Je smutné, jakým způsobem a kam až je schopen dojít tento poslanec ve své sebepropagaci bez ohledu na to, kolik životů bylo zmařeno a kolik utrpení bylo tímto hrůzným činem způsobeno desítkám, spíše však stovkám lidí,“ dodali rektoři v prohlášení.

„Otázka, která nyní vyplavává napovrch, je, co se vlastně na FF UK učí? Jaký indoktrinační program nenávisti tam běží? Jakou roli v tom hrají neziskovky? Je snad v přípravě další střelec? Každopádně doufám, že mé děti nebude učit absolvent této instituce!“ vychrlil ze sebe na svém profilu Kobza.

Poslanec SPD Kobza: Střelec z fakulty je produkt inkluzivního školství

Domácí

Hnutí se od jeho slov distancovalo, jde prý o poslancův soukromý názor. Kobza příspěvek smazal.

Student filozofické fakulty zabil 21. prosince v budově filozofické fakulty 14 lidí, předtím zastřelil svého otce. Posléze vyšlo najevo, že stojí i za smrtí muže a dvouměsíčního novorozence v Klánovickém lese.

Potvrzeno. V Klánovickém lese se střílelo ze zbraně střelce z Prahy

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám