Hlavní obsah

Klaus pokřtil své Zápisky z cest a odletěl do New Yorku

– Praha • Aktualizováno
Právo, Jan Rovenský

Jarní Anglie, zápisky z cest po vlasti, jeden (obyčejný) den v New Yorku či Indie příliš krátkým a příliš letmým pohledem jsou jen některé kapitoly z nejnovější knihy prezidenta Václava Klause Zápisky z cest, kterou pokřtil v úterý v Praze. Prezident žertoval, že si na akci mohl vzít kufr, jelikož ihned po ní odlétal do New Yorku, kde vystoupí na Valném shromáždění OSN.

Prezident Václav Klaus pokřtil svou první cestopisnou knihuVideo: Novinky

 
Článek

Podle prezidenta se kniha skládá ze dvou částí - v první polovině jde o texty napsané v Praze, druhá půlka se skládá ze zápisků psaných v ten den. "Je tam méně moudrostí a filosofování, ale více autentických zážitků," řekl Klaus.

Kniha vznikla poté, co Klause oslovilo nakladatelství Fragment po úspěchu jeho zápisků z cesty po Jižní Americe, které publikovalo Právo a Novinky.cz.

Prezident sice uznal, že mnohé mu jako státníkovi-cestovateli unikne, zažije prý však mnoho jedinečného. "Člověk v mé roli leccos nevidí, ale zase vidí leccos, co nevidí jiní. Obojí má své specifikum a výhody," dodal Klaus.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Autogramiáda nové knihy Václava Klause

Prezident zavtipkoval, že se stal obětí manipulace a ve své pasivitě se nechal k vydání knihy přemluvit. "Jestli to bude absolutní propadák, bude to vaše věc," podotkl Klaus.

Další knihu, jíž je spoluautorem, představí prezident příští týden. Tentokrát se vrátí k ekonomickému tématu a bude se věnovat euru.

Reklama

Výběr článků

Načítám