Hlavní obsah

Kdo se zastane Ukrajinky před agresivním důchodcem? Experiment ukázal, že lidé nejsou lhostejní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zastanou se lidé mladé Ukrajinky proti verbálně agresivnímu důchodci? Sociální experiment z Ostravy, který vznikl v rámci projektu czeXperiment, ukázal, že lidé nejsou lhostejní. Autorem projektu je dokumentarista Jan Látal.

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Sociální experiment, zda se Češi zastanou Ukrajinky před agresivním seniorem.

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
Článek

„Co tu robíš, mazej na Ukrajinu,“ oboří se na ostravské zastávce starší muž na mladou ženu, která se jej snaží ignorovat. Muž přesto pokračuje v neurvalém pokřikování a snaží se o eskalaci konfliktu. V té mu zabrání ti, kteří se mladé ženy zastanou.

Zinscenovaný sociální experiment ukázal, že lidé se ukrajinské uprchlice dokázali zastat a agresora někdy i velmi nevybíravými výrazy odkázali do patřičných mezí, případně ženu doprovodili z jeho dosahu.

V sedmi případech se mladé ženy zastali Češi, v jednom případě její krajanka.

Více než polovina Ukrajinců v Česku už čelila agresi, zjistil průzkum

Domácí

Podle nedávného průzkumu agentury PAQ Research se s nějakým druhem agrese setkalo 60 procent Ukrajinců, kteří nyní pobývají v České republice.

Další šetření ukázalo, že česká společnost je v postojích k Ukrajincům a například jejich případnému setrvání i po skončení konfliktu rozpolena.

Projekt czeXperiment se prezentuje jako sonda do duše českého národa a pohled na českou mentalitu.

Série dosud zveřejněných videí se snažila zjistit, zda jsou lidé ochotni plnit i zjevně absurdní příkazy, případně jejich vztah k otázkám fungování i směřování České republiky.

V postoji k uprchlíkům jsou Češi rozpolceni

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám