Hlavní obsah

Kalousek: Grossova kauza je problém nás všech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nejenže předsedu vlády Stanislava Grosse kvůli skandálu s financováním jeho pražského bytu vyzývá k rezignaci kde kdo, ale pod jeho tíhou se začíná otřásat vládní koalice. "V této chvíli je to už bohužel problém nás všech," řekl v úterý Novinkám předseda KDU-ČSL Miroslav Kalousek.

Foto: Dana Ehlová

Synagoga v Dobrušce během vzpomínkového koncertu na hudebního skladatele Radima Drejsla.

Článek

Jak Kalousek uvedl, řešení společného problému se bude pokoušet nalézt na jednání s parlamentními stranami s výjimkou komunistů.

"Předsednictvo KDU-ČSL mi uložilo, abych svolal schůzi předsedů parlamentních stran kromě KSČM," potvrdil v úterý pro Novinky.

"Ten problém, jak je prezentován, a já opakuji, že ho nechceme vyšetřovat ani nechceme moralizovat, ohrožuje věrohodnost vlády a dobré jméno České republiky. Je to problém všech politických stran, které nesou politickou odpovědnost," řekl Miroslav Kalousek. "My pokládáme za nezbytné, abychom se poradili o krocích, které povedou k věrohodnosti politické reprezentace," dodal Kalousek.

Podle Kalouska v tuto chvíli už nestačí, aby premiér dále vysvětloval. "Jsme přesvědčeni, že je třeba přijít s aktivním řešením, které přesvědčí domácí i mezinárodní veřejnost o věrohodnosti České republiky," dodal Kalousek bez toho, že by uvedl konkrétní návrhy. Podle jeho slov se vedení koaličních stran sejde ještě tento týden.

Reklama

Související články

Klaus: Grossova aféra poškozuje republiku

Prezident Václav Klaus se domnívá, že případ financování bytu premiéra Stanislava Grosse (ČSSD) diskredituje Českou republiku. A to jak navenek, tak i dovnitř....

Gross: aféra kolem mého bytu je řízena

Premiér a úřadující šéf ČSSD Stanislav Gross se domnívá, že kauza kolem nákupu jeho bytu v Praze - Barrandově může souviset s mocenskými ekonomickými...

Ručitelka Grossové čelí stíhání pro podvod

Premiér Stanislav Gross v neděli potvrdil, že za úvěr pro jeho manželku Šárku ručí rodinná přítelkyně a obchodní partnerka Libuše Barková. Barková, která spolu...

Výběr článků

Načítám