Hlavní obsah

Jihomoravští hasiči hlásí desítky výjezdů kvůli silnému větru

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Silný vítr, který ve čtvrtek večer zasáhl jižní Moravu, přinesl hasičům nemálo práce. Bezmála třicet výjezdů mají na svědomí stromy a větve, které neodolaly jeho náporu. V jednom případě padající strom zranil člověka.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Stromy a větve padaly na silnice.

Článek

„Na Břeclavsku zasáhl padající strom cyklistku. Zraněnou ženu převezla zdravotnická záchranná služba do nemocnice,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Filip Venclovský. Právě okres na hranici s Rakouskem a Slovenskem byl místem, kde živel ve středu večer řádil nejvíc.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

V jednom případě poškodily větve benzínovou pumpu.

Hasiči vyjížděli ke třinácti nahlášeným událostem. Jen dobrovolná jednotka z Valtic zasahovala ve dvou případech, u stromu na silnici do Lednice a u dalšího v Dlážděné ulici.

Osm výjezdů měli hasiči na Znojemsku, naopak Hodonínsko a Blanensko škody zcela minuly. Pád stromu v Jihlavské ulici v Brně skončil poškozením střechy benzínové čerpací stanice, strom hasiči za pomoci automobilového žebříku rozřezali.

Před silným větrem varovali ve čtvrtek meteorologové. Výstraha se týkala zejména jižní Moravy, ale i Kraje Vysočina. V nárazech mohl vítr dosahovat až 70 kilometrů v hodině. [celá zpráva]

Na Slovensku si silný vítr ve středu vyžádal život sedmnáctiletého mladíka. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám