Hlavní obsah

Jednáme exkluzivně se STAN a TOP 09, řekla Jermanová z ANO. Vzápětí šla za Kupkou z ODS

Novinky, Barbora Zpěváčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Exkluzivita jednání trvá, ujišťovala v pondělí odpoledne Jaroslava Jermanová z ANO po schůzce se zástupci STAN a TOP 09, na které se bavili o koalici ve Středočeském kraji. Všechny tři strany se dohodly, že do středy s nikým jiným jednání nepovedou. Novinky však zjistily, že Jermanová ihned poté odešla na schůzku s Martinem Kupkou - lídrem ve středních Čechách z ODS. Jermanová setkání zapřela.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaroslava Jermanová

Článek

„Neustále jednáme. Ale musím říct, že exkluzivita ve vyjednávání trvá. Snažíme se dohodnout všechny věci, které jsou pro případnou koaliční smlouvu potřeba,“ řekla Jermanová po schůzce s Vítem Rakušanem (STAN) a Petrem Tisem (TOP 09).

Strany se mají znovu sejít ve středu. „Řekli jsme si, že exkluzivita platí. To znamená, že máme stav držet a do středy nepovedeme jiná jednání,“ uvedl Rakušan. Novinkám řekl, že Jermanová slíbila, že s nikým jiným vyjednávat nebude.

Ihned poté však Jermanová, která je místopředsedkyní Sněmovny, odešla na schůzku s Kupkou z ODS. Novinkám to potvrdil Kupka s tím, že se jednalo o informativní schůzku.

Rakušan Novinkám, že podle spolupracovníků Jermanové k žádnému setkání nedošlo. „Podaná ruka Starostů platí, do středy s nikým jiným vyjednávat nebudeme,” řekl Rakušan.

Sama Jermanová schůzku zapřela. Na otázku, jaký má program, odpověděla: „Zaštítila jsem jednu kulturní akci.“ Že by šla o koalici vyjednávat s někým jiným, výslovně popřela.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám