Hlavní obsah

Hyťhová si stěžuje na Okamuru, prý na ni sprostě řval

Právo, ada, nig
Praha
Aktualizováno

Mandátový a imunitní výbor bude mít další práci. Na stůl se mu dostal incident, který se odehrál v pátek 26. února ve Sněmovně. Jak prohlásil během projednávání pandemického zákona předseda Trikolóry Václav Klaus ml., měl šéf SPD Tomio Okamura „sprostě řvát na kolegyni Terezu Hyťhovou a zakazovat své spolustranici, aby se s ní bavila“.

Tereza Hyťhová (SPD)

Článek

Podle Okamury je toto osočení nesmysl, protože s Hyťhovou nemluvil již víc než půl roku. „S přeběhlíky zásadně nemluvím,“ řekl Právu.

Jak Právu Hyťhová (Trikolóra) potvrdila, obrátila se na mandátový a imunitní výbor s žádostí o zahájení disciplinárního řízení a chce, aby se jí Okamura omluvil.

Podle Klause záminkou k výpadu proti jeho kolegyni bylo to, že Hyťhová napsala týden před hlasováním ve Sněmovně na sociální sítě o Okamurovi, že lže o tom, že SPD je jediná, která nepodporuje pandemický zákon.

Hyťhová, která byla zvolena do Sněmovny právě za Okamurovce, opustila toto hnutí loni v červenci a stala se členkou Trikolóry. Klaus, jak řekl, našel svou kolegyni v slzách.

Poslankyně Hyťhová opustila klub SPD, míří ke Trikolóře

Domácí

Okamurovo chování nazval surovostí vůči ženám, která je naprosto za hranou občanského soužití.

„Jestliže v nějakých asijských kulturách je běžný nějaký svérázný vztah k ženám, tak bych vás rád vaším prostřednictvím vyzval, že tady jste v České republice a chovejte se podle toho,“ dodal Klaus.

Prý si to mám vyžrat až do října
Tereza Hyťhová

Okamura už v pátek toto obvinění odmítl. „Já jsem s paní poslankyní Hyťhovou dneska vůbec nemluvil, já jsem mluvil pouze s naší poslankyní Maříkovou, takže by bylo dobré, abyste si přestal vymýšlet a přímo lhát. Já tohleto vůbec nechápu, nerozumím tomu,“ popřel Klausovo tvrzení.

„Takové neurvalé chování je nehorázné, zejména k ženě. To by si nikdo ve Sněmovně už neměl dovolit,“ trvá na svém poslankyně, která již několikrát žádala o přesazení, neboť stále sedí mezi svými bývalými spolustraníky, právě vedle Maříkové.

„Vždy to bojkotovala SPD. Prý si to mám vyžrat až do října,“ dodala Hyťhová s tím, že ke své žádosti přiložila i záznam, kde je Okamura zachycen, jak se k ní chová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám