Hlavní obsah

Huml se těší na soud s Johnem kvůli úplatkům za reportáže, trumfy zatím kryje

Novinky, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nezávislý poslanec Stanislav Huml, který se rozkmotřil s Věcmi veřejnými, za něž byl zvolen, se podle svých slov těší na žalobu, kterou mu přislíbil jeho šéf VV Radek John. Huml rozzlobil Johna prohlášením, že se mu přihlásila rodina, po níž měl John ještě jako investigativní reportér televize Nova chtít 50tisícový úplatek za reportáž. John reagoval hrozbou žaloby. Huml se na ni připravuje, pouze se obává, že ji John nakonec nepodá, řekl Novinkám.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Poslanec Stanislav Huml

Článek

Huml po zveřejnění svých informací o údajném uplácení reportáží vyzval občany s podobnými zkušenostmi, aby se mu přihlásili. Jestli se někdo ozval, nechtěl Huml zatím potvrdit.

„Nebudu vám to komentovat, mám s lidmi komunikaci, ale v této fázi ‚no comment‘ prosím pěkně,“ řekl Huml.

Poslanec se však bez obav připravuje na žalobu: „Teď opravdu čekám, jestli Radek John splní slovo a podá to k soudu, na což se těším.“

Jakékoli otázky pak Huml odráží dalšími „no comment“. „Čekáme, jestli dojde na soud, jestli Radek John sebere odvahu, a pak uvidíte,“ dodal pouze.

Předseda VV John textovou zprávou vzkázal, že se na soud skutečně připravuje. „O výsledku budu samozřejmě informovat,“ dodal.

Podle Humla blíže neurčená rodina požádala v roce 1995 o pomoc reportéra Johna kvůli nesrovnalostem kolem restituce. John s kolegou si měl materiály pročíst a souhlasil, že příběh stojí za zveřejnění. Následně jim měl sdělit, že natáčení je vyjde na 50 tisíc korun. Otec rodiny prý ihned oba novináře vyhnal. John tvrdí, že si k soudu schovává důkazy, že se podobná záležitost nemohla odehrát. Sám Huml podle něj bral na policii úplatky a opustil ji, protože mu hrozil vyhazov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám