Hlavní obsah

Hrdě ponesete modrou vlajku, pateticky burcuje ODS kandidáty

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští občanští demokraté před zahájením volební kampaně burcují kandidáty. Místopředseda pražské organizace Zdeněk Zajíček se na ně obrátil s výzvou, v níž připomíná, že právě oni hrdě ponesou modrou vlajku naděje. Kandidáty nabádá, aby požádali o podporu svou rodinu, a doporučuje přizvat blízké na start kampaně.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Článek

„Tato kampaň bude o symbolech. Tyto symboly v politice naplňují a reprezentují konkrétní lidé. Budete to právě vy, kteří jako kandidáti ODS ponesete hrdě 'modrou vlajku', která v řeči barev znamená naději. Ponesete naději pro tento stát,” napsal Zajíček kolegům.

Ve výčtu těch, kteří mohou kandidáty podpořit, jsou kromě prarodičů vyjmenováni prakticky všichni nejbližší příbuzní. „Těch, kteří věří v tuto naději, je určitě mnohem víc, než si možná myslíme a než to v tuto chvíli vypadá. Jsou to lidé, kteří nám věří, jsou to lidé, kteří nám vždy pomohli a pomohou ve chvílích nejtěžších. Ano, jsou to lidé z naší rodiny, ať už je jakkoli početná,” připomněl Zajíček a zdůraznil zejména to, aby „nejbližší” přišli kandidáty podpořit při zahájení kampaně. „Nebojme se všem ostatním ukázat, že právě v nich máme zázemí, z kterého čerpáme sílu jít dál a vyhrávat,” dodal.

„Na rozdíl od jiných politických stran se nemusíme bát tzv. kroužkování. Za vámi jako svými kandidáty si stojíme a kdokoli z vás může poslaneckou práci plnohodnotně a dobře zvládnout,” tvrdí místopředseda pražské ODS a připomíná, že kampaň bude „rychlá a úsporná”.

Prahu ani stát nedáme

Nezbytné vymezení vůči politickým protivníkům obsahuje i rýpnutí do sociálních demokratů a jejich heslu o prosazení dobře fungujícího státu. ODS chce získat voliče, kteří si návrat takovéhoto státu nepřejí, „voliče, kteří jsou nároční a kteří nám neprominou neprofesionalitu, lajdáctví a řízení věcí veřejných ze šedé zóny kolem politiky, ale také voliče, kteří přes všechna zklamání a pochybnosti nakonec nebudou experimentovat svým hlasem u nově spíchnutých podnikatelsko-politických propletenců,” věří Zajíček.

„Bude nás sledovat celá ODS a jistě i všichni napravo smýšlející voliči. Budou očekávat, že Prahu nedáme. Budou očekávat, že tento stát nedáme,” uzavřel ke startu kampaně.

Reklama

Výběr článků

Načítám