Hlavní obsah

Hejtmanka Plzeňského kraje končí v Poslanecké sněmovně

Hejtmanka Plzeňského kraje Ilona Mauritzová (ODS) oficiálně složila svůj poslanecký mandát. Chce se více věnovat kraji v době pandemické krize. Její místo ve Sněmovně zaujme současný náměstek plzeňského primátora Pavel Šindelář (ODS).

Foto: koláž Novinky s použitím www.psp.cz

Ilona Mauritzová (ODS)

Článek

„Po svém zvolení hejtmankou jsem jako svoji hlavní a aktuální prioritu uvedla zvládnutí koronavirové krize. Ta nyní v našem kraji dosahuje svého vrcholu a pro mě jako hejtmanku každý den, celý den neexistuje a ani nemůže existovat nic jiného. Z toho důvodu jsem se rozhodla urychlit konec svého působení v Poslanecké sněmovně a na funkci poslankyně ke konci února rezignovat,“ uvedla Mauritzová.

Kalousek: Nekončím proto, abych udělal radost Babišovi

Domácí

Podle svých slov by se kvůli kritickému stavu kraje nemohla dále dostatečně věnovat svým povinnostem poslankyně.

„V současné situaci bych se nemohla dostatečně věnovat celé řadě důležitých norem, ať již to je volební zákon, novela stavebního zákona a další. Jako hejtmanka mám hlavní odpovědnost za obyvatele Plzeňského kraje, ti jsou pro mě absolutní a každodenní prioritou. K tomu jsem se všem, kteří mi dali důvěru, zavázala,“ dodala nyní již bývalá poslankyně.

PŘEHLEDNĚ: Od pondělí platí přísnější opatření

Koronavirus

Naposledy se rozhodl z dolní komory předčasně odejít předseda poslaneckého klubu TOP 09 a politický matador Miroslav Kalousek. Toho v lednu nahradil starosta Roztok u Prahy Jan Jakob.

Reklama

Související články

Vystrčil: Babiš chtěl ODS rozdělit

Podle předsedy Senátu Miloše Vystrčila (ODS) je opětovné vyhlášení nouzového stavu protiústavní a on je připraven k podání žaloby. Má za to, že premiérovi...

Sněmovna schválila pandemický zákon

Poslanci ve čtvrtek na mimořádné schůzi Sněmovny přijali nový zákon o mimořádných opatření při epidemii, neboli tzv. pandemický zákon. Ten umožní ministerstvu...

Výběr článků

Načítám