Hlavní obsah

Gross chce zasedáním podpořit ostravskou ČSSD ne ODS

Novinky, Karel Balcar, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA/OSTRAVA

Ministr vnitra Stanislav Gross (ČSSD) usiluje, aby vláda nezasedala 1. prosince v Úřadu Moravskoslezského kraje, ale na ostravském magistrátu. Vyplynulo to při jeho návštěvě městské konference soc. dem. v Ostravě. Důvodem je, že hlavou kraje je hejtman Evžen Tošenovský z opoziční ODS, kdežto města Grossův stranický kolega Aleš Zedník (ČSSD).

Foto: zámek Konopiště
Článek

"V Ostravě máme svoji radnici, tak nevím, proč by vláda měla jezdit zrovna za hejtmanem, proč by si s tím měl dělat svoje předvolební teátry," řekl ostravským straníkům na konferenci Gross a dodal: "Když už vám vláda nepomůže, tak rozhodně nemůže pomáhat vašim soupeřům."

Gross očekává, že se místo konání podaří změnit na středečním jednání vlády. "Pokud nebude nějaký problém, tak prosincové zasedání nebude na krajském úřadě, ale na radnici, anebo na jiném místě, na kterém se dohodneme (s radnicí)," uzavřel Gross.

"Možnost zasedání vlády v Ostravě na radnici neberu jako změnu, ale jako přirozený úsudek. Navíc na krajském úřadě už vláda zasedala, takže by to bylo 1:1," reagoval na to ostravský primátor Zedník s tím, že organizačně by to město zvládlo zajistit. "Hlavní je ale to, co chce vláda Ostravě nebo Ostravsku vzkázat svými usneseními. Pokud jsou to dobré zprávy, radostně je přijmu," doplnil Zedník.

Názor ostravského hejtmana Tošenovského se zjistit nepodařilo, nepřijímal telefonní hovory.

Reklama

Výběr článků

Načítám