Hlavní obsah

Grebeníček: Premiér je na cestu do Číny dokonale připraven

Právo, Novinky, gö,trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V pondělí večer se v Kramářově vile v Praze sešli premiér Jiří Paroubek, předseda ČSS Stanislav Gross a předseda KSČM Miroslav Grebeníček. Podle jejich společného vyjádření po skončení zhruba hodinu a půl trvajícího jednání diskutovali čtyři témata. Jedním z nich byla i cesta předsedy vlády do Číny. "Pan premiér nepotřeboval poradit. Je dokonale připraven," řekl Grebeníček.

Článek

Šéf komunistů nešetřil chválou. "Takže si myslím, že v případě pana premiéra to bude na jedničku s hvězdičkou," dodal Grebeníček. Podle něj se ČR může uplatnit při výstavbě lodí a loděnic. Premiér se nechal slyšet, že je na cestu dokonale připraven. 

V otázce referenda o evropské ústavě jsou oba politici za jedno. Ratifikace takto klíčového dokumentu se musí uskutečnit jen referendem. V případě NKÚ šéf komunistů přiznal, že mají v záloze erudovanou právničku do vedení NKÚ. "Půjde o osobnost, která se bude dívat na věci s nadhledem," přiblížil a vyloučil, že tím míní bývalou místopředsedkyni KSČM Zuzku Rujbrovou.

Grebeníček po jednání před novináři přislíbil, že se pokusí přesvědčit poslanecký klub KSČM o důležitosti srpnové schůze Sněmovny, neboť mezi 41 připravenými zákony je i zákoník práce a bytové normy. "Beru to jako příznivý signál, pokud pan premiér jedná s moderní levicovou demokratickou KSČM," uvedl Grebeníček. Šéf ČSSD Stanislav Gross jen reagoval větou, že mají lidé o sobě většinou takové mínění, jak chtějí být vnímáni.

Výběr článků

Načítám