Hlavní obsah

Filip bude opět vysvětlovat majetkové přiznání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Českobudějovický magistrát zřejmě již brzy uzavře případ bývalého předsedy KSČM Vojtěcha Filipa, se kterým úředníci letos v srpnu zahájili přestupkové řízení kvůli podezření, zda neporušil zákon o střetu zájmů.

Foto: Právo

Předseda KSČM Vojtěch Filip

Článek

Filip měl odevzdat neúplné majetkové přiznání za rok 2018 a zatajit v něm vedlejší příjmy. Údajně se má jednat o půl milionu korun.V pátek by se měl Filip dostavit na magistrát a znovu k celé věci podat vysvětlení.

„V této věci bylo nařízeno návazné ústní jednání na 3. prosince 2021, kdy bude ukončeno dokazování. Poté bude věc meritorně rozhodnuta v zákonné lhůtě,“ řekla mluvčí českobudějovického magistrátu Jitka Brůha Welzlová.

Straníci vyzývají exposlance KSČM: Dejte straně půlku odchodného!

Domácí

Portá iRozhlas ve středu uvedl, že expředseda českých komunistů měl podle policie před třemi lety přijmout od podnikatele Tomáše Horáčka, stíhaného za rozsáhlou korupci, částku ve výši půl milionu korun. Detektivové k tomu získali svědectví tří lidí a důkazy nalezli i v mobilním telefonu, který Horáčkovi zabavili.

„Z vysvětlování strach nemám“

Ten se sám přiznal a předání peněz do detailu popsal. Filip údajně v majetkovém oznámení za rok 2018 u položky Jakékoliv peněžité příjmy nebo jiné majetkové výhody a dary, pokud jejich souhrnná výše přesáhne v kalendářním roce částku 100 tisíc korun, uvedl „ne“. Přiznal pouze koupi vozů v hodnotě 730 tisíc korun a úvěr ve výši 204 tisíc korun.

Filip: Okamžitá rezignace je to nejlepší

Parlamentní volby

Filip Právu ve středu řekl, že se ničeho nezákonného nedopustil. „Už jsem podával vysvětlení na českobudějovickém finančním úřadu i magistrátu. V pátek na jednání znovu přijdu a z vysvětlování strach nemám. Žádný úplatek jsem nepřijal, nic nezákonného jsem nespáchal. Majetkové přiznání jsem podal správně a nemám, co bych k tomu dodal. Doufám, že celá tato kauza se uzavře co nejdřív, protože je to celé nesmysl,“ řekl Vojtěch Filip.

Reklama

Výběr článků

Načítám