Hlavní obsah

Fiala se uzdravil, vrací se do práce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiér Petr Fiala (ODS) se uzdravil a v úterý se vrátí k pracovnímu programu. Onemocněl poté, co se v sobotu 11. listopadu vrátil z cesty po Africe.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Premiér Petr Fiala (ODS)

Článek

Fiala kvůli týdenní nemoci zrušil veškerý svůj pracovní program. Minulé úterý se měl například setkat s nejvyššími ústavními činiteli, tedy s prezidentem, šéfy obou parlamentních komor a ministrem zahraničí.

Také se celý týden nezúčastnil jednání Sněmovny nebo středeční vlády.

V pátek 17. listopadu dokonce vynechal i připomínky Dne boje za svobodu a demokracii a Mezinárodního dne studentstva a nedorazil na Národní třídu.

Nemoc nedovolí Fialovi účast na oslavách 17. listopadu

17. listopad

Místo něj doprovodil jeho kolegy z koalice Spolu Markétu Pekarovou Adamovou (TOP 09) a Mariana Jurečku (KDU-ČSL) europoslanec a místopředseda ODS Alexandr Vondra.

Premiér onemocněl poté, co se vrátil ze své zatím nejdelší zahraniční cesty po subsaharské Africe. Během té navštívil Etiopii, Keňu, Ghanu a také Pobřeží slonoviny. V pondělí večer se ještě zúčastnil regionálního sněmu ODS v Ústí nad Labem.

Jaká nemoc Fialu postihla, není jasné. Podle mluvčího vlády Václava Smolky onemocnění nebylo vážné.

Schůzka s hejtmany i ministry

V úterý premiéra čeká pravidelná schůzka s hejtmany ve Strakově akademii. Jednat budou zřejmě o rozpočtovém určení daní.

Kraje žádají zvýšení podílu regionů na výnosu z daní a změnu rozdělení peněz mezi jednotlivé regiony. Vládě postupně předložily šest návrhů.

Kabinet tvrdí, že je připraven změnu udělat, ale je třeba, aby na ní byla shoda mezi kraji, která se podle členů vlády zatím nenašla.

Odpoledne vystřídají na Úřadu vlády hejtmany někteří ministři. Ti budou jednat o požadavcích ministerstev školství a zdravotnictví na navýšení rozpočtu pro příští rok. Tlačí na ně odbory, které si naplánovaly stávku na 27. listopadu.

Fiala po návratu z Afriky onemocněl a ruší program

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám