Hlavní obsah

Nemoc nedovolí Fialovi účast na oslavách 17. listopadu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiér Petr Fiala (ODS) se kvůli zdravotní indispozici osobně nezúčastní oslav výročí 17. listopadu. Kvůli Fialově nemoci byla zrušena i úterní schůzka nejvyšších ústavních činitelů na Pražském hradě. Návrat k pracovnímu programu premiér plánuje v příštím týdnu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Premiér Petr Fiala přichází na jednání vlády

Článek

„Bohužel mi letos nemoc nedovolí, abych se oslav jako každoročně zúčastnil osobně. Mrzí mě to, ale myslí a srdcem budu se všemi, pro které je 17. listopad stejně tak důležitý jako pro mě. K pracovnímu programu se naplno vrátím na začátku příštího týdne,“ uvedl ve čtvrtek premiér na síti X spolu s přiznáním, že nadcházející Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva je pro něj nejkrásnějším státním svátkem.

Jaké zdravotní obtíže premiéra, který se minulý týden vrátil z cesty po subsaharské Africe, trápí, není jasné.

Mluvčí kabinetu Václav Smolka zrušení hradní schůzky s prezidentem, předsedy obou komor a šéfem diplomacie bez dalších podrobností okomentoval tak, že onemocnění není vážné.

Fiala po návratu z Afriky onemocněl a ruší program

Domácí

Události 17. listopadu si veřejní činitelé v Praze nejčastěji připomínají u pietního místa na Národní třídě, případně na Albertově, tedy na místech spjatých s událostmi let 1939 a 1989.

V metropoli je v pátek naplánována v souvislosti s oslavami řada akcí.

17. listopad 2023: Jaké vzpomínkové akce letos proběhnou

17. listopad

Státní svátek Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva se v Česku vztahují ke dvěma historickým milníkům, jež od sebe dělí půl století: uzavření českých vysokých škol 17. listopadu 1939 a začátek sametové revoluce 17. listopadu 1989.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám