Hlavní obsah

STAN: Nejsme hluší, Farského budeme řešit

– Praha

O odjezdu Jana Farského (STAN) do USA na půlroční stáž budou tento týden jednat zástupci pětikoalice a také zástupci koalice Pirátů a STAN. Následně chce hnutí podle šéfa Víta Rakušana oznámit závěry jednání.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Poslanec Jan Farský hovoří s novináři po svém ohlášení zahraniční stáže v USA.

Článek

„My jsme se o (panu Farském) bavili, chceme ale o tom vést debatu ještě v rámci koalice PirSTAN a K5,“ řekl na tiskové konferenci po jednání předsednictva strany Rakušan.

K5 je označení pro pětikoalici, která po říjnových volbách usedla ve Strakově akademii.

Farský odletěl do USA

Domácí

Rakušan v úterý také slíbil, že oznámí závěry plánovaných schůzek. „Společenskou náladu vnímáme. Nejsme hluší, nejsme slepí. Jednání povedeme. Závěry budou ale až po nich,“ dodal stručně.

„S panem Farským se budeme o celé situaci bavit, stejně tak jako znovu uvnitř hnutí,” zopakoval.

Odjel do USA, mandát si vzal s sebou

Farský minulý týden odjel na stáž na půl roku do Spojených států. Rozhodl se ale, že si ponechá svůj poslanecký mandát s tím, že se bude vracet na klíčová hlasování. Poslaneckého platu se vzdal.

Kysela: Farského přimět k rezignaci nelze

Domácí

Za svůj krok schytal kritiku nejen z opozičních stran. Obviňován je mimo jiné z pohrdání voliči. Jeho odjezd tepal také prezident Miloš Zeman, podle něhož to činí hnutí STAN nedůvěryhodným.

Sám Rakušan nejprve uvedl, že by byla škoda, kdyby se vzdal Farský mandátu. Následně ale řekl, že z rozhodnutí radost nemá. S cestou podle dřívějších informací souhlasil premiér Petr Fiala (ODS).

Napjaté vztahy v pětikoalici. Jurečka se přidal ke kritice STAN a Farského

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám