Hlavní obsah

Exministryně Malá se v diplomce zachovala neeticky, o titul ale nepřijde

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Etická komise Mendelovy univerzity konstatovala, že diplomová práce bývalé ministryně spravedlnosti Taťány Malé (ANO) má v rešeršní části „shody významného rozsahu” s prací, která byla na univerzitě obhájena o dva roky dříve. Neetické jednání, jehož se Malá dopustila, bylo v době obhajoby považováno za přestupek.

Foto: Petr Horník, Právo

Taťána Malá (ANO)

Článek

„Řízení o vyslovení neplatnosti vysokoškolského diplomu je možné podle platných právních předpisů pouze v objektivní lhůtě tří let, v daném případě tedy nemůže být zahájeno,” oznámila univerzita s odkazem na posudek.

Ten vypracoval František Korbel, který se zabýval i možností odebírání titulů na Právnické fakultě Západočeské univerzity v Plzni.

Malá v červenci po svém jmenování čelila stále vzrůstající kritice kvůli opisování svých dvou diplomových prací z brněnské Mendelovy univerzity a bratislavské Panevropské vysoké školy.  Po 13 dnech ve funkci nakonec oznámila, že končí.

Malá se hájí tím, že z obou dotčených prací měla za A, což je podle ní „zásadní věc“. Ministryně se při své obhajobě před novináři rovněž odvolávala na „analýzy“ tehdejšího vedoucího její práce o chovu králíků Zdeňka Havlíčka. Ten podle ní práci údajně sám analyzoval a nezjistil pochybení.

Reklama

Související témata:

Související články

Ministryně spravedlnosti Malá rezignuje

Taťána Malá (ANO) na postu ministryně spravedlnosti končí. Učinila tak po jednání celostátního výboru hnutí ANO, zhruba tři hodiny poté, co na tiskovém...

Výběr článků

Načítám