Hlavní obsah

Dvojčátka z Blanenska se rodila dramaticky nadvakrát

Miroslav Homola, Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bráškové Jonášek i Eliášek z Blanenska začali život dramatickou příhodou, která nepochybně bude patřit ke zlatým hřebům rodinné kroniky. Všechno začalo telefonátem o překotném porodu.

Foto: ZZS JMK

Porod dvojčat i přes dramatické okolnosti skončil šťastně.

Článek

„Dispečink záchranky vyslal na místo lékařskou posádku, operátorka Miroslava Bělušová byla nastávajícím rodičům oporou po telefonu,“ řekla mluvčí záchranářů Jihomoravského kraje Michaela Bothová.

Porodu se ujal lékař Petr Hlavinka společně se záchranáři Miroslavem Davidem a Martinem Růžičkou. „Maminka byla ohromně statečná, přestože to pro ni rozhodně nebyla komfortní situace. Rodili jsme v ložnici a první miminko přišlo na svět poměrně snadno. Druhému kloučkovi se ale najednou na svět moc nechtělo,“ popisuje lékař.

Foto: ZZS JMK

Operátorka Miroslava Bělušová byla nastávajícím rodičům oporou po telefonu.

„Tak jsme se rozhodli pro transport do porodnice, jenomže po cestě chlapec změnil názor a začal se klubat ven. Tak jsme rychle zastavili a za chvíli jsme v sanitě vítali i druhé miminko. Naštěstí vše proběhlo bez komplikací. Všichni jsme si oddechli, pak už byla jen velká radost,“ vyprávěl Hlavinka s tím, že pochvalu si kromě maminky zaslouží i šikovný tatínek, pohotová operátorka a oba kolegové z posádky.

Covid ho připravil o práci, partnerka zemřela po porodu. Na syna zůstal sám

Děti

A jak si rodiče užívají první dny s dětičkami? „Popisovat, jak šťastní jsme, snad ani není třeba. Co ale musíme, to je vyjádřit neskonalý dík lidem, kteří nejen svým umem, ale i milým slovem provedli mou úžasnou partnerku porodem. A také ke mně se chovali hezky. Máte můj obdiv i dík,“ vzkazuje záchranářům pyšný tatínek dvou krásných kluků.

Reklama

Výběr článků

Načítám