Hlavní obsah

Do Vyškova dorazila ráno poslední kolona amerických vojáků

Vyškov

Do vyškovských kasáren dorazila v pondělí ve 4:30 poslední šestá kolona vozidel americké armády, která míří na cvičení NATO Brave Warrior do Maďarska, sdělila mluvčí vyškovského vojenského areálu Monika Nováková.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Kolona při dojezdu do Vyškova.

Článek

První část přijela už v neděli v 17:30 a u vjezdu do kasáren vítalo vojáky několik nadšenců. Konvoj vyjel z bavorského Vilsecku rozdělený na šest částí. Ve 150 vozech přes Česko projíždí 550 vojáků.

Do Maďarska se vydají příslušníci 2. jízdního pluku americké armády v pondělí až v 18:00. „U nás mají zajištěné stravování a přespání. Kromě odpočinku se budou věnovat údržbě vojenské techniky a také doplnění pohonných hmot,” řekla Nováková. Večer vyjedou také proto, aby se vyhnuli dopravní špičce. Jejich cesta do Maďarska pokračuje po dálnici D1 k Brnu a poté po dálnici D2 směrem na Lanžhot a přes Slovensko.

BEZ KOMENTÁŘE: Americký konvoj se přesouvá přes ČeskoVideo: Novinky

První část konvoje projela Českem bez potíží podle časových předpokladů. Příjezd dalších se zpozdil kvůli tomu, že jedno z vozidel ve druhé koloně vypovědělo službu. Další části konvoje se zastavily, aby se nesjely. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám