Hlavní obsah

Dny NATO se blíží. Kdy a kde proběhnou a na co se těšit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dny NATO & Dny Vzdušných sil Armády České republiky jsou největší bezpečnostní přehlídkou v Evropě a každoročně akci navštíví desetitisíce nadšenců. Kdy letos proběhnou, kolik zemí se zúčastní a na co můžete těšit?

Foto: Pavel Karban, Právo

Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil Armády ČR 2022

Článek

Dny NATO 2023

Letos se Dny NATO & Dny Vzdušných sil Armády České republiky konají o víkendu 16. a 17. září 2023. Již tradičně proběhnou na Letišti Leoše Janáčka v Mošnově u Ostravy. Vstup pro veřejnost je i přes nákladnost akce zdarma.

  • sobota 16. září 2023: program je od 09:00 do 17:00
  • neděle 17. září 2023: program je od 09:00 do 16:00

*Areál je ráno otevřen půl hodiny před zahájením programu a hodinu po jeho ukončení.

Hlavní program se skládá z prezentace těžké vojenské, policejní i záchranářské techniky, dynamických ukázek výcviku speciálních jednotek, leteckých ukázek a prezentace výzbroje, výstroje a vybavení útvarů, lákají návštěvníky pořadatelé na webových stránkách.

Jak připomínají, nikde jinde přitom není možné na jediném místě zhlédnout špičkové umění a techniku nejenom vojáků, hasičů a policistů, ale také celníků, vězeňské služby, městské policie a dalších elitních útvarů.

Program 2023

Letošní 23. ročník představí přes devadesát letounů, na tisíc kusů pozemní techniky, letouny F-16, které se tento rok představí poprvé, či akrobatické skupiny. Zatím je potvrzena účast osmnácti zemí.

Na Dnech NATO se představí na devadesát letounů

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám