Hlavní obsah

Devadesátiletého muže s covidem zachránilo nevyzvednuté parte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devadesátiletému výtvarníkovi Jiřímu z Českomoravské vrchoviny s těžkým covidovým zápalem plic zachránilo život na přelomu roku nevyzvednuté parte oznamující odchod jeho kamaráda.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Ilustrační foto

Článek

Oznámení mu do schránky na noviny vložili přátelé. Toho, že si ho nevyzvedl, si všiml na druhý den jeden z přátel. Přišlo mu divné, že oznámení leží pořád ve schránce, protože senior je velmi aktivní muž.

Kamarád na nic nečekal, obvolal známé a pak přivolal policii. Ta po otevření bytu našla muže v žalostném stavu.

Čtvrtý den ležel v posteli s těžkým covidovým zápalem plic a nebyl si schopen sám přivolat pomoc. Lékaři v Litomyšli ho museli uvést do umělého spánku a nedávali pánovi velké šance.

Na covid umírají jen blbci, hlásala odpůrkyně očkování. Pak mu podlehla

Amerika

„Je to ale bojovník a překvapivě se dostal z nejhoršího. Jeden z lékařů si dokonce starého pána vzal na několik dní k sobě domů, to smekám klobouk. Děda díky tomu rychle nabral sílu,“ shrnul jeden z kamarádů. Nebýt nevyzvednutého parte a všímavých přátel, mohlo to dopadnout jinak.

V této skupině starých známých neměl ve stejné době už takové štěstí jiný, pětaosmdesátiletý kamarád.

„Pepa měl výborný vztah s paní, které tragicky před patnácti lety zemřel dospělý syn a manžel na horách. Přes léto spolu pobývali na jeho chatičce, ale přes zimu to pro ni nebylo, tak ji jednou týdně navštěvoval v jejím bytě. Ona mu vyprala, strávili spolu hezký večer a těšili se na jaro,“ vyprávěl jeho přítel.

Místo infuze tobolky na doma za miliardy

Koronavirus

Pak ale jednou za paní nepřijel. Volala ještě večer do chatové osady, ať se na něho jdou podívat. Našli ho posléze ležet bez známek života v lese.

Reklama

Výběr článků

Načítám