Hlavní obsah

Děti bez testu budou mít zakázáno zpívat. A svačina o samotě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Děti, které při nástupu do školy nepodstoupí test či nebyly očkovány nebo neprodělaly koronavirus v posledních 180 dnech, budou moci od září cvičit pouze ve venkovních prostorech. Nebudou moci v prvních dnech školy také zpívat a při konzumaci nápojů a jídla budou muset od dalších žáků dodržovat rozestup 1,5 metru. Kromě toho budou muset také nosit ve škole ochranu nosu a úst.

Vojtěch: Děti bez testu budou mít zakázáno zpívat. A svačina o samotěVideo: Novinky

 
Článek

„Děti, které nebudou testovány, budou cvičit jen ve venkovních prostorech, nesmějí zpívat a při konzumaci nápojů a jídla musí mít rozestup od jiných osob 1,5 metru,“ oznámil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Žáci se na začátku školního roku mají testovat třikrát, konkrétně 1., 6. a 9. září.

„Pokud se dítě odmítne nechat testovat, bude muset od 15 let nosit respirátor, a to v budově školy i ve venkovním prostředí, pokud není možné dodržet rozestup 1,5 metru od jiných žáků,“ nastínil také ministr.

Změny v covidových opatřeních. Dotknou se restaurací i akcí

Domácí

Testovat se nebudou muset ti studenti, kteří jsou očkovaní či prodělali covid. Stejná pravidla pak budou platit i pro zaměstnance škol.

Pokud bude mít žák či zaměstnanec školy pozitivní test, půjde na potvrzující PCR test. Ti, kteří s ním byli dva dny před či dva dny poté v kontaktu, musí také na PCR test.

„Nepočítáme tak automaticky s karanténou a nebudeme vypínat třídy. Bude dostačovat negativní PCR test. Po něm, když bude negativní, se tak mohou vrátit žáci zpět do výuky,” vysvětlil.   

Na plošné testování ve školách se pak primárně počítá s testováním pomocí antigenních testů, školy ale mohou využít i metodu PCR. Na tu dostanou od státu příspěvek 200 korun. K testování přesnějšími PCR testy na začátku školního roku se zatím přihlásilo 150 škol, termín k nahlášení končí ve středu, řekl ministr školství Robert Plaga (za ANO).

Když to půjde dobře, mohli bychom rozvolnit jako Británie, plánuje Vojtěch

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám