Hlavní obsah

ČT přispěla na Český sen v řádu sta tisíc korun

Novinky, Jana Perglerová, Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na mystifikaci se sobotním otevřením neexistujícího hypermarketu Český sen v Praze Letňanech se finančně podílela Česká televize v roli koproducenta. Neexistující obchodní dům byl záminkou pro natáčení celovečerního dokumentárního filmu studentů FAMU Filipa Remundy a Víta Klusáka.

Foto: Magistrát města Plzně

Od narození Josefa Skupy uplynulo 120 let. Plzeň uctila jeho památku.

Článek

"ČT je koproducentem zmíněného dokumentu a podílela se na něm finančním vkladem v řádu sta tisíc korun, což je relativně levnější než u jiných podobných filmových projektů," informoval o víkendu Právo mluvčí České televize Richard Klatovský. Přesnou částku odmítl sdělit s tím, že se jedná o obchodní tajemství. Finanční účast veřejnoprávního média se tak může pohybovat do jednoho miliónu korun.

České televizi se nápad studentů velice líbil. "Je to pokus posunout hranice televizního vyjádření někam dál," podotkl pro Právo šéfproducent centra dokumentární tvorby ČT Damiján Kaušitz. Dokument bude veřejnoprávní televize vysílat příští rok na jaře.

"Upoutávky na Český sen jsme v televizi vysílali mimo klasické reklamní bloky, takže šlo poznat, že jde o mystifikaci," dodal Kaušic. Další formy propagace projektu Česká televize neplatila.

Reklama

Související témata:

Související články

Stovky Pražanů naletěly dokumentaristům

Nový nákupní kolos, nebo jen smyšlenka, která měla přilákat co nejvíce lidí pro chystaný dokument České televize? Touto otázkou se v posledních dnech zabývala...

Baldachýn a tisíc rozzuřených

Když jsem ve čtvrtek v noci sliboval "Velké odhalení", tak napůl jsem počítal s tím, že všechno ještě během pátku praskne a já budu vypadat za hlupáka...

Výběr článků

Načítám