Hlavní obsah

Jsme tradiční strana, která umí řešit krize, rozjela ČSSD kampaň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Sociální demokracie rozjela volební kampaň „Víme, co po covidu”. Podle šéfa ČSSD Jana Hamáčka dokáže strana vyvést Česko z krize a jako na tradiční stranu je na ni spoleh. V kampani se ČSSD staví například proti privatizaci nemocnic, prosazuje kurzarbeit či zkrácení pracovní doby.

Tisková konference ČSSDVideo: Novinky

 
Článek

„Sociální demokracie umí řešit krize, máme řešení, jak zemi z krize vytáhnout. Platí to i pro aktuální situaci,” rozjel šéf ČSSD Hamáček kampaň.

Pražská ČSSD vybrala jako kandidáta na předsedu Petříčka, středočeská Hamáčka

Domácí

„Tradiční politické strany nemají nepříjemná překvapení a na to, co dělají, je spoleh. Není čas na experimenty, nedopustíme žádný chaos,” doplnil.

Pokud Česko porazí virus, ponese si podle Hamáčka do budoucna následky toho, jak obrovské náklady k tomu byly nutné. „Podzimní volby budou hodně spojeny s tím, jakou cestu Česko zvolí,” řekl.

Strana se ve své kampani Víme, co po covidu staví například proti privatizaci nemocnic. Klíčové podle ní je, aby náklady na řešení krize nenesli jen zaměstnanci. ČSSD prosazuje zavedení kurzarbeitu, ale také úpravy zákoníku práce včetně zkrácení pracovní doby a pětitýdenní dovolené.

ČSSD chce kratší pracovní týden a pětitýdenní dovolenou

Domácí

Strana dál stojí za svým návrhem bankovní daně, ale chce i digitální daň. „Chceme, aby se velké korporace aktivně podílely na obnově naší země po pandemii. Zamezit tomu, že budou nadále odvádět velké zisky do zahraničí,” řekl místopředseda ČSSD Tomáš Petříček.

Česko covid přemůže

Hamáček se v pondělí vyjádřil i k aktuální epidemiologické situaci. „Čísla se daří stlačovat. Je šance, že Česká republika epidemii brzy přemůže,” uvedl s tím, že je reálné, aby se část dětí do škol vrátila 12. dubna.

Kdy konkrétně a k jakým změnám dojde, by měli zástupci vlády říct podle ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) o Velikonocích. I přes ně ale bude v Česku platit tvrdý lockdown.

V rámci mírnějších opatření zřejmě lidé budou moci znovu cestovat mezi Prahou a okolními okresy. K tomu totiž vládu vyzvali v pátek poslanci. Chtějí také, aby člověk nemusel mít roušku na ulici, když jde po ní sám.

Reklama

Výběr článků

Načítám