Hlavní obsah

Covidová čísla jsou šílená. Opatření musí přijít brzy, říká Rakušan

Jan Menšík, Novinky, Jan Menšík

Předseda hnutí STAN a pravděpodobný ministr vnitra Vít Rakušan označil úterní covidová čísla za „šílená“. Vláda bude muset přijít s dalšími opatřeními. Ve středu to řekl novinářům u památníku listopadových událostí na Národní třídě v Praze.

Covidová čísla jsou šílená. Opatření musí přijít brzy, říká RakušanVideo: Novinky

 
Článek

„Dnešní čísla vypadají šíleně. Opatření budou muset přijít a situace se bude muset řešit,” řekl bez dalších podrobností Rakušan.

Za úterý přibylo rekordních 22 479 nakažených, což je nejvíce od začátku pandemie. Oproti pondělku je to téměř dvojnásobný nárůst. V nemocnicích je pak 4425 hospitalizovaných s covidem a zařízení musí omezovat péči.

Děsivé a dechberoucí, uvedla na Národní třídě k počtu nově nakažených Maláčová

Domácí

S jakými opatřeními by vznikající vláda mohla přijít, nenaznačil. Pouze si posteskl, že končící vláda hnutí ANO a ČSSD premiéra Andreje Babiše (ANO) „vytváří dojem, že už nevládne”.

Kabinet řídí stát od minulého čtvrtka v demisi, a to do doby, než bude jmenována nová vláda, složená ze zástupců ODS, TOP09, KDU-ČSL, Pirátů a Starostů.

„Vláda musí lidem přestat lhát, musí říct, že je situace vážná. Nebudeme se hádat před kamerami, vláda bude mluvit jedním hlasem,” avizoval Rakušan s tím, že tento postup snad pomůže zvýšit důvěru občanů ve vládu a jí činěné kroky.

Foto: Petr Horník, Právo

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám