Hlavní obsah

Děsivé a dechberoucí, uvedla na Národní třídě k počtu nově nakažených Maláčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za výjimečný den, který ukázal, že nic není samozřejmého, ve středu označila 17. listopad 1989 místopředsedkyně ČSSD Jana Maláčová, jejíž strana letos neobhájila místa ve Sněmovně. Uvedla to poté, co u památníku listopadových událostí na Národní třídě v Praze položila květiny, zapálila svíčku a vyjádřila se také k aktuálnímu počtu nově nakažených koronavirem.

Jana Maláčová na Národní tříděVideo: Novinky

 
Článek

„Pro mne je to naprosto výjimečný den, který ukazuje, že nic v životě není samozřejmého,“ řekla Maláčová.

„Myslím, že sociální demokracie nadále žije, funguje, a my se dáme dohromady. Doufám, že příští rok se tady setkáme v mnohem radostnější atmosféře,“ uvedla Maláčová, která dosluhuje jako ministryně práce a sociálních věcí.

Babiš: Jako by 17. listopad nepatřil všem, ale jen těm, kteří si ho násilím zprivatizovali

Domácí

V souvislosti s protiepidemickými opatřeními uvedla, že končící vláda Andreje Babiše bude muset ve čtvrtek na svém jednání přijmout „razantní opatření“. Poukázala na rekordní nárůst počtu nakažených, jichž za úterý přibylo přes 22 tisíc.

„To číslo je děsivé, dechberoucí,“ řekla. Vyhnula se odpovědi, jaká opatření by vláda měla přijmout a zda je třeba vyhlásit nouzový stav. Podle ní bude záležet na tom, co doporučí ministerstvo zdravotnictví.

ON-LINE: Národní třídu zaplnily při výročí sametové revoluce desítky tisíc lidí

Domácí

Na Národní třídu přicházejí od rána politici, aby si tu připomněli výročí listopadových událostí, které vedly k pádu komunismu v tehdejším Československu.

Kromě premiéra Andreje Babiše, který přišel ještě za tmy, dorazila k památníku dopoledne například místopředsedkyně Sněmovny a Pirátů Olga Richterová. Přítomní přihlížející jí tleskali a volali na ni: „Děkujeme“.

Reklama

Výběr článků

Načítám