Hlavní obsah

Chovanec chce přisypat miliardu. Nereálné, už dostal dost, odmítl požadavek Babiš

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD) a šéfa státní kasy Andreje Babiše (ANO) zřejmě čeká další spor. Chovancův resort totiž v pondělí oznámil, že kvůli bezpečnostní situaci požaduje navýšení rozpočtu a to o 1,1 miliardy korun. Babiš však tvrdí, že Chovanec už dostal dost. Za jeho požadavkem vidí politický boj.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Ministr financí Andrej Babiš (ANO)

Článek

„Peníze mají být určeny zejména pro policii a hasiče na zajištění protiteroristických opatření,“ zdůvodnil Chovancův resort, proč chce navýšení rozpočtu minimálně o 1,1 miliardy korun. Požadavek hájí nutností dalších investic.

Vnitro podle Chovance jednání o rozpočtu zahajovalo s požadavkem na čtyři miliardy, později ho snížilo na tři miliardy. Od Babiše dostalo slíbeno 1,8 miliardy a v minulém týdnu dalších 100 miliónů pro dobrovolné hasiče, uvedla ČTK.

„Fakt, že jsme šestá nejbezpečnější země na světě, chceme udržet i nadále. To bez investic nepůjde. Každá koruna vynaložená do bezpečnostní oblasti je vynaložená rozumně,“ komentoval Chovanec.

Ze strany ČSSD se to politizuje
Andrej Babiš (ANO), ministr financí

Babiš však řekl, že už žádné rezervy nemá. „Není to reálné. Pan ministr dostal na migraci přes miliardu. Jeho rozpočet už byl navýšen,“ řekl k požadavku vnitra.

„Mám z toho pocit, že na úrovni ministerstev jsou všichni spokojení a že ze strany ČSSD se to politizuje. Požadují se věci, které ani nejsou potřeba. Musíme dodržet ten deficit,“ dodal ministr financí.

Vláda by měla rozpočet na příští rok definitivně schvalovat ve středu. Deficit je plánovaný na 60 miliard. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám