Hlavní obsah

Máme se k Babišovi plížit v předklonu a líbat mu prsten? rozčílila se Marksová

Právo, tin

Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová (ČSSD) se v úterý na svém Facebooku obula do vicepremiéra Andreje Babiše (ANO). Důvodem je vyjednávání o návrhu státního rozpočtu a požadavcích jednotlivých ministrů na dodatečné peníze.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) a ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová (ČSSD)

Článek

„Andrej Babiš si postěžoval médiím, že jsem se k němu neobjednala se svými požadavky k rozpočtu mého rezortu. Vyjednávání o rozpočtu ale přece nemůže záležet na osobním kouzlu jednoho či druhého ministra,“ napsala Marksová na Facebook.

Babiš už dříve uvedl, že někteří ministři s ním nechtěli komunikovat a o jejich požadavcích na rozpočet se dozvěděl z médií. „Ministryně Marksová si celé léto nenašla čas na společnou schůzku,“ řekl Babiš.

Máme se k ministru financí plížit v předklonu, líbat mu prsten a prosit o laskavost?
Michaela Marksová, ministryně práce

Ta mu ale prostřednictvím sociální sítě vzkázala, že státní rozpočet nejsou jeho peníze a o veřejných financích má rozhodovat vláda a Sněmovna.

„Velice mi vadí vzkazy pana ministra financí, že se členové vlády mají jeden po druhém dostavovat na MF a žebrat o navýšení některých položek,“ rozčílila se ministryně. „Máme se k ministru financí plížit v předklonu, líbat mu prsten a prosit o laskavost?“ ptá se.

Některé připomínky k rozpočtu resortu práce a sociálních věcí podle ní leží na ministerstvu financí už od května. „Celý návrh rozpočtu tam je od července, priority tam jsou jasně napsané. Číst snad kolega Babiš umí stejně jako já,“ uzavřela Marksová.

Babiš dříve připustil, že například platy zaměstnanců v sociálních službách jsou nízké a navýšení mezd si zaslouží.

Reklama

Výběr článků

Načítám