Hlavní obsah

Českem projede francouzský armádní konvoj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přes Českou republiku se v průběhu pondělí a úterý bude přesouvat francouzský armádní konvoj. Kolona 20 vozidel projede přes hraniční přechod v Rozvadově přes Prahu, Rančířov na Jihlavsku na hraniční přechod v Břeclavi. Průjezd konvoje, o němž informovala ve čtvrtek Vojenská policie, omezí krátce i provoz na Pražském okruhu a na dálnici D2. Cílová destinace konvoje nebyla upřesněna.

Foto: Profimedia.cz

Francouzská armáda (ilustrační foto)

Článek

Francouzští vojáci se začnou od česko-německého hraničního přechodu v Rozvadově přesouvat v pondělí od 18:30. Po dálnici D5 pojedou na Pražský okruh a dále po dálnici D11 a silnici I/38 do posádky v Rančířově. V úterý večer vojáci odjedou po dálnicích D1 a D2 směrem na hraniční přechod Břeclav.

Kam bude konvoj po odjezdu z Česka pokračovat, nechtěla vojenská policie sdělit.

Trasa konvoje
pondělíHraniční přechod Waidhaus/Rozvadov – D5 – D0 – D1 – městský okruh – Jižní spojka – D11 – I/38 - Rančířov
úterýI/38 – D1 – D2 – hraniční přechod Břeclav/Brodské

Průjezd francouzských vojáků přes ČR bude policie koordinovat tak, aby co nejméně omezil běžný provoz na silnicích. Přesto bude nutné zhruba na hodinu obousměrně přerušit provoz na Radotínském mostě, který je součástí Pražského okruhu. S hodinovou uzavírkou ve směru jízdy konvoje je třeba v úterý kolem 22:00 počítat na 11. kilometru dálnice D2.

Letos v dubnu projížděl přes Česko konvoj nizozemské armády. I tehdy se vojáci přesouvali z Německa směrem na Břeclav.

FOTO: První část amerického konvoje projíždí Českem

Domácí

Velký vojenský konvoj čítající stovky kusů americké techniky projížděl Českem v polovině února. Z cvičení Saber Strike 2022 na Slovensku se vracel koncem března.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám