Hlavní obsah

Celoroční klimatizovaná sjezdovka ve Velké Chuchli nevznikne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kousek od závodiště ve Velké Chuchli se lyžovat na zakryté sjezdovce nebude. Spolek Arnika zjistil, že investor po pěti letech stáhl svůj podnět ke změně územního plánu. Za investora spolek označil firmu navázanou na multimiliardáře Pavla Tykače, o jakou konkrétně jde, ale neuvedl. Tykačův mluvčí Pavel Chudomel to ostře popřel. S „bláznivým projektem“ prý nemají nic společného.

Foto: Atelier Deco, Novinky

Dřívější vizualizace sjezdovky ve Velké Chuchli

Článek

Podnět byl podle vyjádření šéfa magistrátního odboru územního rozvoje Filipa Foglara stažen v březnu.

„V žádosti o zpětvzetí podnětu není uveden důvod. Souhlas se zpětvzetím žádosti potvrdila 22. března i městská část Praha 16, která byla spolužadatelem,“ uvedl Foglar v odpovědi na žádost Arniky o informace.

Proti vybudování areálu s celoroční klimatizovanou sjezdovkou na více než devíti hektarech spustila Arnika úspěšnou petici.

Kdo sjezdovku chtěl není jasné

Mluvčí Pavla Tykače Jan Chudomel popřel, že by projekt byl spojen s podnikatelovým jménem. „S tímto bláznivým projektem nemáme nic společného. Neiniciovali jsme ho, neprosazujeme ho a samozřejmě do něho nehodláme nic investovat. Nemáme ani žádný vztah k území, na kterém by měl tento projekt být. Zkrátka, nemáme s ním společného vůbec nic,“ uvedl Chudomel.

Dohledat skutečného vlastníka pozemků je obtížné, skrývá se za firmami vlastněnými přes další subjekty registrované na Kypru.

S podnětem, který měl na sportovní plochy změnit zelené, lesní, oddechové a rekreační pozemky, nesouhlasil ani městský Institut plánování a rozvoje. Ten prosazuje v území, kde se vlévá Berounka do Vltavy, projekt přírodního parku Soutok.

Otevírá nejdelší sjezdovka v Česku

Domácí

Reklama

Související články

Novým majitelem Slavie je miliardář Tykač

Fotbalová Slavia Praha má nového majitele. Vršovický klub koupil od čínské skupiny CITIC Group český miliardář a majitel energetické skupiny Sev.en Energy...

Výběr článků

Načítám