Hlavní obsah

Novým majitelem Slavie je miliardář Tykač

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalová Slavia Praha má nového majitele. Vršovický klub koupil od čínské skupiny CITIC Group český miliardář a majitel energetické skupiny Sev.en Energy Pavel Tykač. Klub o tom ve čtvrtek informoval na svém webu.

Foto: Profimedia.cz

Majitel energetické skupiny Sev.en Energy Pavel Tykač na snímku z roku 2018.

Článek

Celý obchod ještě musí definitivně schválit regulatorních orgány v Česku a Číně, přičemž se očekává, že se tak stane do konce února příštího roku, uvedla Slavia na svých webových stránkách.

Tykač převezme 99,98 procenta akcií klubu, které čínský majitel držel posledních pět let. Předtím klub vlastnila jiná čínská společnost CEFC. Cenu transakce ani jedna ze stran nezveřejnila. Podle odhadů to bude kolem dvou miliard korun.

Devětapadesátiletý Tykač je podle říjnového vydání magazínu Forbes čtvrtým nejbohatším Čechem s majetkem 183,3 miliardy korun. „Patřím mezi věrné slávistické fanoušky, stejně jako mezi ně patřil už můj táta i děda. Moci se podílet na dalším rozvoji Slavie je pro mě velkou ctí. Doufám, že v mé práci budou jednou pokračovat i moje děti,“ uvedl v tiskové zprávě Tykač.

„Slavia je pro mě symbolem odvahy, píle a vytrvalosti, což jsou vlastnosti, na které sázím. I proto jde spíš o závazek než o investici,“ dodal majitel energetické a uhelné společnosti Sev.en Energy.

Tykačova Sev.en expanduje do Asie. Kupuje většinový podíl ve vietnamské uhelné elektrárně

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám