Hlavní obsah

Byl by to geriatrický park. Pavel znovu řekl, že na prezidenta už asi kandidovat nebude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stříbro

Prezident ukončil úterní návštěvu Plzeňského kraje večerní debatou s lidmi ve Stříbře. Při diskuzi došlo i na jeho opětovnou kandidaturu. Petr Pavel znovu připustil, že post už obhajovat zřejmě nebude.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Petr Pavel na debatě ve Stříbře v Plzeňském kraji

Článek

„Mám za to, že jeden pětiletý mandát, když ho člověk dělá naplno, tak je až dost,“ prohlásil prezident.

Podle něj je potřeba, aby se i v nejvyšších funkcích objevovala vždycky čerstvá krev.

„Někde jsem viděl takovou narážku, kdy ukázali pár světových lídrů. Já je nebudu jmenovat, aby se jich nedotkl. A poznámka pod tím byla, že současná vysoká politika je jeden velký geriatrický park,“ doplnil Petr Pavel k tématu a rozesmál tak sál kulturního domu ve Stříbře, kam odhadem přišlo 400 lidí.

Pavel připustil, že nebude znovu kandidovat: Pět let je až až

Domácí

Nerad by si prý také zopakoval předvolební období. „Jedno mi úplně stačilo. Abych si tím prošel ještě jednou, to moc chuti nemám,“ uzavřel prezident. Není to poprvé, kdy se ke své opětovné kandidatuře vyjádřil. Podobně hovořil loni v březnu v podcastu Kecy a politika.

Ve středu dopoledne zavítá Petr Pavel do domažlické firmy Lintech. Odtud pokračuje na místní střední školu. V jedenáct hodin ho čeká oběd se starosty, následuje setkání s vedením národního parku Šumava. V 16 hodin se koná tiskový brífink a oficiální prezidentův program v Plzeňském kraji tím skončí.

Pavel: Gigafactory v Líních je uzavřenou záležitostí. Místní si oddechnou

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám