Hlavní obsah

Fiala se setkal se Zemanem, řešili Ukrajinu i pandemický zákon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Premiér Petr Fiala (ODS) ve čtvrtek dorazil do Lán za prezidentem Milošem Zemanem. Probírali spolu situaci na Ukrajině nebo podpis česko-polské dohody k Turówu.

Briefing premiéra Fialy po setkání s prezidentem Zemanem Video: ČTK

 
Článek

„Pan prezident zastává názor, že je potřeba zachovat zdrženlivost, že jde zatím o konflikt slovní v té rétorické rovině a věří v mírové řešení situace,“ řekl Fiala k názoru hlavy státu k napětí mezi Ukrajinou a Ruskem.

Prezident se dosud k této situaci nevyjadřoval, i když vláda opakovaně vyjadřuje Ukrajině podporu a už jí schválila materiální pomoc. Pošle tam dělostřelecké granáty.

Fiala také řekl, že z rozhovoru o pandemii koronaviru podle něj vyplynulo, že Zeman podepíše novelu pandemického zákona, která byla schválena ve středu.

O aktuální kauze zprávy BIS o Vrběticích, kterou Hrad skartoval, se debata nevedla. Fiala řekl, že „by se o tom ani nechtěl bavit, protože je to živá kauze, kde probíhá vyšetřování.“

Co mělo být zničeno, bylo zničeno, píše Hrad ke skartaci zprávy BIS o Vrběticích

Domácí

Řeč ale byla o dnes podepsané dohodě s Polském o dole Turów. Zeman mu prý poblahopřál. Smlouva je důležitá pro obce v pohraničí, které provozem polského dolu a elektrárny trpí, ale i pro česko-polské vztahy.

Česko podepsalo s Polskem dohodu o Turówu. Praha šla na kompromis

Ekonomika

Premiér uvedl, že to bylo první politické setkání, které bude nyní s hlavou státu probíhat pravidelně.

Reklama

Výběr článků

Načítám