Hlavní obsah

Bouřka v Praze lámala větve a zastavila provoz letiště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Hasiči v Praze a ve středních Čechách vyjížděli v sobotu odpoledne kvůli bouřkám k jednotkám případů, například k spadlému stromu. Nikomu se nic nestalo, ani nevznikly škody na majetku. Zhruba na půl hodiny byl pozastaven kvůli bouřce provoz na pražském letišti.

Foto: HZS Praha

Spadlý strom v ulici U Perníkářky v Praze

Článek

„V ulici U Pernikářky zasahujeme u spadlého stromu na komunikaci. Za pomocí motorové pily rozřezáváme a budeme odklízet mimo vozovku," uvedli hasiči na Twitteru.

Z fotografie je vidět, že strom spadl na silnici, kde naštěstí v tu dobu nebyla zaparkovaná žádná auta. Škody na majetku tak nevznikly, potvrdil Daniel Fík z pražského hasičského sboru.

Foto: HZS Praha

Pražští hasiči likvidovali strom, který spadl při bouřce v ulici U Perníkářky

Kromě spadlého stromu pražští hasiči zasahovali do 17:00 u dvanácti případů spojených s bouřkou.

„Jednalo se především o spadlé stromy nebo zlomené větve. Události se obešly bez zranění,” informovali hasiči.

Kvůli bouřce byla omezena doprava na pražském letišti, podle mluvčí letiště Evy Krejčí bylo pozastaveno odbavení letů krátce před 13:15 a trvalo zhruba půl hodiny. Zpoždění letadel, která měla odlétat z Prahy, tak podle ní nebylo nijak zásadní.

Česko zasáhnou bouřky, vedro nepoleví

Počasí

Výrazněji se to dotklo pouze letu z Londýna do Prahy. Letadlo bylo odkloněno do Drážďan, kde čekalo na lepší počasí, poté zamířilo do Prahy.

Středočeští hasiči vyjížděli k několika spadlým stromům. „Zásahovou činnost to ale zatím nijak výrazně nezvýšilo," řekla po 16:00 mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková.

Foto: HZS Praha

Následky bouřky v Praze

Bouřky budou podle Jany Hujslové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) ještě během odpoledne pokračovat především v jihovýchodní části středních Čech.

„Bouřka, na kterou jsme vydali výstrahu, šla západně od Prahy po jejím severním okraji a dále směrem na Nymbursko," řekla. Výstraha ČHMÚ před bouřkami platí ve všech krajích do sobotních 21:00.

Reklama

Související témata:

Související články

Českem prošly silné bouřky s krupobitím

Bouřky v pátek opět zaměstnaly hasiče. Ti vyjížděli hlavně ke stromům popadaným na silnici. Silné bouřky, před nimiž varovali meteorologové, v pátek zasáhly...

Výběr článků

Načítám