Hlavní obsah

Česko zasáhnou bouřky, vedro nepoleví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Česko v sobotu zasáhnou bouřky, varování meteorologů platí na celém území. Současně ale stále platí varování před nebezpečím požárů a vysokými teplotami. Horko bude především na jihovýchodě Moravy.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 22.7. 2022Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

První bouřky se objeví už ve druhé polovině noci na sobotu na severozápadě území a budou se vytvářet po celý den.

„V sobotu odpoledne a večer se mohou ojediněle vyskytnout silné bouřky doprovázené srážkovými úhrny kolem 30 milimetrů, nárazy větru kolem 70 km/h nebo kroupami,“ uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

37 stupňů. Čtvrthodina na slunci a můžete se spálit, lépe je v lesích, radí meteorolog

Domácí

I přesto ale zůstává až do odvolání v platnosti výstraha před nebezpečím požárů a na většině Moravy, v severozápadních a středních Čechách také před vysokými teplotami. Ta platí pro pátek.

Na samém jihu Česka, tedy na Břeclavsku, Hodonínsku a Kyjovsku, platí vysoký stupeň nebezpečí, co se teplot týče. Stále tam mohou vystoupat až na 35 stupňů, jinde na 31 až 34 stupňů.

Pozor na ozon. V Moravskoslezském kraji vyhlásili smogovou situaci

Domácí

V sobotu se i přes bouřky ochladí jen částečně, teploty na většině území budou mezi 26 a 30 stupni, na jihovýchodě až 34 stupňů. V neděli se opět oteplí.

Reklama

Výběr článků

Načítám