Hlavní obsah

Michálek rezignoval, Bartoš nepřijal. U pirátských poslanců vše při starém

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda Pirátů Ivan Bartoš v úterý uvedl, že nepřijal rezignaci Jakuba Michálka na post předsedy poslaneckého klubu. Chce s ním dále jednat. Michálek oznámil rezignaci v souvislosti se svým odvoláním z Republikového výboru, který je širším vedením strany.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jakub Michálek na jednání Poslanecké sněmovny

Článek

„Jeho rezignaci jsem však nepřijal, ostatně i klub se jasně vyjádřil s podporou Jakuba Michálka nejen v jeho práci pro občany, ve sněmovní politice na pozici předsedy klubu, ale i ve snaze o reformy ve fungování Pirátské strany. Ve věci předložené rezignace budeme dále jednat,“ uvedl Bartoš.

O odvolání Michálka z širšího vedení rozhodli členové ve vnitrostranickém on-line hlasování vyhlášeném v souvislosti s Michálkovými snahami o posílení role předsednictva strany.

Michálek v pondělí uvedl, že rozhodnutí respektuje a oznámil i rezignaci na post šéfa poslaneckého klubu.

Odvolat z vedení. Piráti v on-line hlasování rozhodli o Michálkovi

Domácí

I v souvislosti s Michálkovým koncem ve vedení strany oznámil rozhodnutí kandidovat na předsedu Pirátů plzeňský hejtman Rudolf Špoták.

„Kdykoliv člověk někde končí, něco nového a hezkého se zase otvírá. Každopádně hodlám dodělat ty protikorupční zákony a moderní řízení projektů státu,“ avizoval Michálek, který patří k nejviditelnějším koaličním poslancům, mimo jiné díky slovním přestřelkám s šéfem ANO Andrejem Babišem.

On snad s fotkou Babiše i usíná, kritizovala „obsesi“ pirátského poslance Schillerová

Domácí

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám