Hlavní obsah

Babišova vláda si v očích Čechů pohoršila

Novinky, jas

Hodnocení vlády premiéra Andreje Babiše (ANO) se meziročně mírně zhoršilo. Spokojenost převažuje v případě programu kabinetu a velmi mírně s komunikací s veřejností. V ostatních aspektech včetně hodnocení osoby premiéra převažuje nespokojenost. Plyne to z šetření Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM).

Foto: Novinky

Spokojenost lidí s činností vlády premiéra Andreje Babiše

Článek

S premiérem je spokojeno 42 procent lidí, nespokojenost deklarovalo 52 procent dotázaných.

S vyhlášeným programem je spokojeno 48 a nespokojeno 37 procent lidí. Komunikaci s veřejností kladně hodnotí 47 procent lidí a negativně 46 procent dotázaných.

Činnost vlády oceňuje 44 procent veřejnosti, opačný názor zastává 51 procent respondentů. S personálním složením vlády souzní 36 procent Čechů, negativně jej vnímá 56 procent dotázaných.

Zemanovi důvěřuje 51 procent lidí

Domácí

Dopočet do 100 procent představují odpovědi „nevím”.

Mírné zhoršení hodnocení

Obecně vyjadřovali častěji spokojenost voliči hnutí ANO, nespokojenost stoupenci ODS, TOP 09, Pirátů a lidé, kteří by k volbám nešli.

„Vláda Andreje Babiše si aktuálně v porovnání se situací před rokem mírně pohoršila z hlediska spokojenosti s vyhlášeným programem (pokles podílu spokojených o 4 procentní body) a spokojenosti s její činností (nárůst podílu nespokojených o 4 procentní body). Ostatní hodnocené oblasti jsou vnímány srovnatelně s tím, jaká spokojenost s nimi byla před rokem, tedy v únoru 2019,” konstatoval průzkum.

Hodnocení činnosti kabinetu je nicméně ve všech ohledech pozitivnější, než tomu bylo v únoru 2017 u kabinetu premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD).

Průzkum proběhl od 1. do 13. února a zapojilo se do něj 1039 respondentů.

Anketa

Jste spokojeni s vládou premiéra Andreje Babiše?
Ano
38,9 %
Ne
61,1 %
Celkem hlasovalo 10883 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám