Hlavní obsah

Babiš se omluvil Emmě Smetana za slovní útok na její matku. Ujel jsem, napsal

Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) se v pondělí omluvil redaktorce internetové televize DVTV Emmě Smetana za slovní útok na její rodinu během sobotní tiskové konference k výsledku prezidentských voleb. Na Twitteru napsal, že se jí za to omluvil hned v SMS a teď to dělá veřejně.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Článek

Babiš, který v letošních prezidentských volbách podpořil Miloše Zemana, se v sobotu odmítl vyjádřit k dotazu novinářky ohledně jeho kritiky Zemana v roce 2013, nařkl ji z toho, že je aktivistka, a opřel se i do její matky.

„Ale já se můžu vyjádřit paní redaktorko k tomu, jak vy přistupujete k mojí osobě. I vaše rodina. Paní Pajerová (matka Emmy Smetana Monika MacDonagh Pajerová), která se stala ze svazačky cestou na Albertov revolucionářkou,” odvětil Babiš redaktorce.

Záznam: Vyjádření Andreje Babiše k prezidentským volbámVideo: Novinky

V pondělí na Twitteru napsal, že „ujel”. „Do rodiny se v žádné situaci nekope. Sám to nemám rád. Bylo to zbytečné,” dodal.

Matka novinářky, známá jako studentská vůdkyně sametové revoluce, spolupracovala v listopadu 1989 jako reprezentantka organizace Studentského tiskového a informačního střediska na FF UK s městským výborem Socialistického svazu mládeže (SSM) v Praze na přípravě demonstrace na Albertově.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Emma Smetana

Dne 21. listopadu byla jmenována do Koordinačního stávkového výboru studentů vysokých škol a vystupovala jako jeho mluvčí. Od roku 1990 pracovala na ministerstvu zahraničí a působila jako kulturní atašé na českém velvyslanectví v Paříži.

Reklama

Výběr článků

Načítám