Hlavní obsah

Ať žije náš premiér! Babiš si nemohl pomoct a musel zastínit Fialovu nutellu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš se neudržel a rozhodl se po vzoru úřadujícího premiéra Petra Fialy (ODS), který v minulých dnech opanoval sociální sítě i média „kontrolním nákupem“ a zjištěním, že nutella je v Německu výrazně levnější než v ČR, zapojit do bitvy o pozornost veřejnosti.

Foto: Facebook/Andrej Babiš

Andrej Babiš si z Itálie přivezl sazenice ořechů, které lze použít k výrobě pomazánky

Článek

Na rozdíl od Fialy nebyl expremiér a lídr nejsilnější opoziční strany v sousedním Německu, ale přímo v Itálii, kde čokoládová pomazánka spatřila před půlstoletím světlo světa.

Vedle komerčního produktu se Babiš rozhodl zpopularizovat i oříšky, které prý stačí „dobře vymixovat“ a přidat třtinový cukr a trošku kakaa, aby si člověk vyrobil vlastní „nutellu“.

Zatímco Fiala primárně srovnával ceny běžných produktů u nás a v Německu, Babiš se patrně rozhodl zpopularizovat pěstování lískových ořechů, jejichž sazenice si z italského Piemontu přivezl. Ve svých devětasedmdesáti letech, respektive za deset let, bude šéf ANO podle svých slov sklízet oříšky, o nichž sobě i divákům přečetl, že existuje hned sedm důvodů, proč jsou zdravé.

Bizarní příspěvek vymykající se kvůli absenci jakékoliv editace i jeho obvyklé produkci na sociálních sítích, ukončil expremiér slovy: „Tak to jsou oříšky. Ať žije Nutella, ať žije náš premiér!“ Sledující varoval, že 5. února hodlá slavit Světový den pomazánky Nutella.

Foto: Facebook/Andrej Babiš

Andrej Babiš s Nutellou v novém videu, které umístil na sociální sítě

Levnější a lepší nákupy v Německu objevil dokonce už i premiér Fiala

Domácí

Fialu při nákupu v Německu zarazilo, že tuzemské balení nutelly bylo výrazně dražší, a navíc mělo menší hmotnost. Cena nutelly v ČR je tak ve srovnání s Německem téměř dvojnásobná. Jeho cesta na nákupy, kdy s košíkem stojí před německým obchodem, zaujala i tamní média. Lidé si z premiérova prozření ohledně cen okamžitě začali utahovat.

Premiér Fiala o cenách potravin v ČR a NěmeckuVideo: Petr Fiala

Fialova německá nákupní horečka baví internet

Koktejl

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám