Hlavní obsah

Fialova německá nákupní horečka baví internet

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když český předseda vlády Petr Fiala vyrazil na nákupy potravin nejprve do Čech a posléze do Německa, zjistil, že ceny jsou v českých obchodech u řady potravin výrazně vyšší. Tuto skutečnost, kterou si pravidelně už několik let ověřují tisíce obyvatel v ČR žijící v příhraničních oblastech, když pravidelně vyrážejí k našim sousedům na nákupy, český premiér sdílel na sociálních sítích. Vtipy na sebe nenechaly dlouho čekat.

Premiér Fiala o cenách potravin v ČR a NěmeckuVideo: Petr Fiala

 
Článek

Že v Německu je leckteré zboží výrazně levnější než u nás, se ví už poměrně dlouho. Český premiér je ale muž činu a rozhodl se to ověřit. Jak se říká: Pozdě, ale přece!

A to počkejte, až Petr Fiala zjistí, že je v Polsku levnější benzín, to teprve bude fičák.

Schválně, jestli si udělá rešerši z cenotvorby v obchodech v Africe, když už tam vyrazil na cestu…

Že předseda vlády nemusel vážit cestu k našim sousedům, ale stačilo se podívat třeba na internet, kde obchodní řetězce ceny zboží uvádějí, nechme stranou.

Německý Goethe-Institut přispěchal pro tápající zákazníky s užitečným slovníčkem.

Třeba ještě vláda zřídí pro všechny, kteří mají rádi nutellu, z Německa letecký most, aby mohl zásobovat všechny čokoládychtivé voliče.

Ale třeba jsme to jenom špatně pochopili a premiér se rozhodl ke svému úřadu přibrat ještě další práci. Každý má koneckonců nějaký koníček

Důležité je, aby ve svém boji nezůstal sám jako ten pověstný kůl v plotě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám