Hlavní obsah

Armáda spouští internetové náborové středisko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Armáda v úterý představila virtuální náborové středisko. To má podle ministryně obrany Jany Černochové (ODS) zjednodušit a zrychlit komunikaci mezi armádou i rekruty.

Foto: Armáda ČR

Armáda spustila virtuální náborové středisko

Článek

Skrze platformu dostupnou na adrese doarmady.cz bude možné dokládat veškeré dokumenty, ale rovněž například domlouvat zdravotní prohlídky, což by mělo proces rekrutace výrazně urychlit a zefektivnit.

„Naše náborové cíle jsou velmi ambiciózní,“ připomněla Černochová s tím, že zájemců dlouhodobě není tolik, kolik by armáda potřebovala.

„Těch 30 000 vojáků z povolání a 10 000 aktivních záloh opakujeme jako mantru, minimálně dvě volební obdob,“ připomněla ministryně. V armádě slouží přes 28 000 profesionálů, počet příslušníků v aktivních zálohách by měl letos dosáhnout počtu 4500.

Ministryně zdůraznila, že platforma by měla umožnit a přiblížit vstup do armády i lidem, kteří například nesplňují přísná zdravotní kritéria, ale zároveň mají zájem o službu a armáda jim může nabídnout jiné uplatnění.

Česká armáda se pochlubila americkými vrtulníky

Domácí

Náčelník generálního štábu Karel Řehka doplnil, že armáda virtuálním střediskem cílí zejména na mladou generaci. Stávající náborová střediska ale budou i dále k dispozici.

„Armáda je dobrý zaměstnavatel a nabízí mladým lidem mnohé,“ dodal Řehka.

Zájemci naleznou na daných stránkách možnosti uplatnění v armádě i požadavky, které budou po uchazečích vyžadovány včetně detailního přehledu vstupních fyzických testů i možné přípravy na jejich absolvování.

Anketa

Lákala by vás služba v armádě?
Určitě ano
9 %
Za určitých okolností snad
17,4 %
Ne
73,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4168 čtenářů.

Řehka: Pokud slovo mobilizace vyvolá u lidí paniku, koledujeme si o průšvih

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám