Hlavní obsah

ANO stojí za Babišem. Zákon neporušil, tvrdí Faltýnek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Hnutí ANO stojí za svým předsedou a premiérem Andrejem Babišem v kauze Pandora Papers. Před jednáním Poslanecké sněmovny to uvedl šéf poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek. Podle něj Babiš jako podnikatel neporušil zákon a český daňový poplatník o nic nepřišel.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek

Článek

„My se k tomu stavíme tak, že pět dnů před volbami byla vytažena 12 let stará transakce. Pan premiér tehdy jako podnikatel neporušil zákon. A český poplatník nepřišel ani o korunu,“ prohlásil Faltýnek.

Dodal, že celý klub za Babišem stojí. „Před volbami se vždy ukáže nějaká kauza, jsme na to zvyklí,“ řekl také.

Přehledně: Čeho se měl Babiš dopustit a kdo stojí za Pandora Papers

Svět

Web Investigace.cz v neděli uvedl, že Babiš si přes své offshorové firmy poslal téměř 400 milionů korun, za které si pak koupil nemovitosti na francouzské Riviéře, včetně zámečku Bigaud.

Experti se shodli, že Babiš ve Francii daně zaplatil, říká investigativní novinářka Holcová

Domácí

Podle odborníků nese operace znaky praní peněz. Babišovi podle webu hrozí vyšetřování nejen ve Francii, ale i v USA a v Česku.

Premiér tvrdí, že se nedopustil ničeho nezákonného. V pondělí ale současně přiznal, že nemovitosti na francouzské Riviéře koupil, novinářům sdělil, že mu nákup přes řetězec offshorových firem doporučila realitní kancelář.

Káže vodu z kaluže a pije francouzské víno, pustil se do premiéra Bartoš

Domácí

Připustil také, že postup nebyl vhodný pro politika, tehdy ovšem prý v politice nefiguroval, jak sám doplnil v České televizi.

Babiše za nákup zkritizovala opozice. „Káže vodu z kaluže a pije francouzské víno. Babiš šel do politiky, podle jeho vyjádření, bojovat s kmotry ODS. Kauzy, které tu byly předtím, jsou oproti tomu slabý čajíček,“ prohlásil v pondělí například šéf koalice Pirátů a STAN Ivan Bartoš.

Koho volit do Sněmovny? Volební programy stran a hlavní témata politických debat

Volby

Reklama

Výběr článků

Načítám