Hlavní obsah

ANO láká voliče na vyšetření rakoviny kůže, vozí s sebou lékaře

Právo, rsk

Charita, nebo chytrý marketingový tah? Ať je to jakkoli, hnutí ANO Andreje Babiše se zase podařilo odlišit od politických konkurentů. Eurokampaň ve Středočeském kraji totiž spojilo s pětidenní osvětovou kampaní proti rakovině kůže, kdy s autobusem ANO jezdí i kožní lékaři, kteří lidem vyšetřují mateřská znaménka.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Andrej Babiš a Pavel Telička na zahájení kampaně pro eurovolby

Článek

Lídr ANO Pavel Telička se netají, že jde o způsob, jak oslovit občany. „V prvé řadě jde o preventivní projekt a příležitost pro občany vyšetření absolvovat na náměstí či ulici. Ale nepopírám, že akci využijeme k tomu, abychom měli možnost s lidmi diskutovat, pokud o to budou mít zájem,“ řekl Právu.

Podle Teličky náklady, které odhaduje na tisíce korun, platí ANO. „Lékaři to dělají v podstatě dobrovolně, naše hnutí zajišťuje přepravu autobusem a propagaci akce,“ uvedl s tím, že šlo o iniciativu středočeské buňky babišovců.

„Žádné přiživování“

Lídr se nedomnívá, že spojení preventivních vyšetření s eurokampaní by celou akci devalvovalo a ANO „parazitovalo“ na obavách lidí z rakoviny.

„Nevidím to jako přiživování. První zkušenosti hovoří o tom, že lidé akci přijímají velmi pozitivně. Každý má samozřejmě právo se jen nechat vyšetřit a naše letáky odmítnout, nikoho aktivně otravovat programem nebudeme,“ dodal Telička.

Šéfka České akademie dermatovenerologie Jana Hercogová odmítá, že akce znamená podporu ANO.

„Cílem není nějaká politická akce, ale cílem je příležitost využít, aby se co nejvíc lidí zapojilo do vyšetření mateřských znamének,“ řekla Právu.

Hercogová potvrdila, že babišovci si lékaře neplatí.

„Lékaři, kteří tam jsou, dostávají od naší akademie jen symbolickou odměnu za to, že nepracují ve svých organizacích. Akci bereme jako rozšíření možnosti vyjet za lidmi do regionů, protože by lékaři měli šířit osvětu,“ dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám