Hlavní obsah

Anarchisté v Brně uspořádali street party

Právo, kg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Moravské náměstí v Brně v sobotu obklíčili policisté. Byli připraveni zasáhnout proti stoupencům anarchistických organizací z Česka a Slovenska, kteří uspořádali street party Protestfest.

Foto: Archiv PKO o.s.

Vizuál jubilejní 20. Pecha Kucha Night Ostrava se ponese v duchu japonských kořenů akce.

Článek

"V pohotovosti je 100 strážníků městské policie a nejméně tolik policistů. Zatím není důvod zasahovat, protože je klid. Pokud by docházelo k ničení majetku nebo stromů, výtržnostem či jiným problémům, tak bychom zasáhli," potvrdil Právu Vít Cvrček z Městské policie v Brně.

Mladí lidé si s sebou přivezli několik soundsystémů. Většinou polehávali po trávě a někteří ani nevěděli, proti čemu demonstrují. "Já nechci, aby umírala zvířata a vůbec všechno je tu o ničem. Napište to tam, ať to všichni ví," tvrdil 22letý Ivan Kratochvíl.

V Brně se sejdou i příznivci skinheads

Mítink ale využily některé ekologické nebo anarchistické organizace, které tu nabízely trička, rozdávaly propagační materiály a prodávaly pivo, limonády a slané tyčinky. Na průběh akce dohlížel i tajemník Úřadu městské části Brno - střed Radovan Novotný, který má právo shromáždění ukončit, pokud by někdo porušoval pravidla.

"Akce tu má být do 20. hodin a pak se manifestující přesunou do Pisárek k hostinci Na Střelnici, kde budou pokračovat v zábavě do noci. Budeme je doprovázet, protože v další části města bude večer koncert skinheads a nemáme zájem, aby došlo k případným konfliktům," doplnil Cvrček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám