Hlavní obsah

Ženu vykázali z letadla kvůli alergii na ořechy. Báli se ji přepravit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britka Hanna Olsenová zůstala trčet v Istanbulu poté, co ji posádka Turkish Airlines vykázala z letadla. Důvodem měla být její alergie na ořechy, na niž žena zaměstnance upozornila, když se jich ptala na složení potravin. Pasažérka nejprve musela podepsat potvrzení, že přebírá zodpovědnost v případě, že by se jí něco stalo, kapitán ale o pár chvil rozhodl, že Olsenovou vůbec nepřepraví.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Britka cestovala z Manchesteru do Jihoafrické republiky s přestupem právě v Istanbulu. Zatímco první část cesty proběhla v pořádku, při nástupu na palubu v Turecku nastal problém.

„Zeptala jsem se na seznam ingrediencí jídel podávaných během letu. Moje alergie je mírná, nevadí mi částečky ve vzduchu. Proto jsem je nežádala, aby ořechy neservírovali, jen jsem se chtěla informovat o tom, co budu moct jíst,“ uvedla žena pro server The Mirror. Dodala, že alergie ji neohrožuje na životě, ale po pozření ořechů se necítí dobře až několik hodin.

V tu chvíli však začal personál podle ženy panikařit a donutil ji podepsat potvrzení, že přebírá zodpovědnost pro případ, že by se něco přihodilo. „Řekla jsem jim, že nemusím jíst vůbec, pokud by to měl být problém,“ uvedla Olsenová.

Musela si zaplatit hotel

Přestože potvrzení nakonec podepsala, o zhruba 10 minut později se dozvěděla, že ji kapitán odmítá přepravit, protože má z její alergie obavy. Musela tak letadlo opustit. „Byla jsem vážně naštvaná, bylo to trapné a ponižující. Rozbrečela jsem se a ostatní cestující brblali, protože se let zpožďoval.“

Olsenová strávila další den v Istanbulu, kde si musela na vlastní náklady zaplatit hotel. Turkish Airlines ji nakonec dali místo na dalším letu a žena byla opět nucena podepsat převzetí zodpovědnosti. „Mám alergii už od narození, nemůžu s tím nic dělat, tahle reakce byla směšná. Už nikdy posádku na svou alergii neupozorním,“ konstatuje žena.

Aerolinky omylem poslaly psa do Saúdské Arábie. Má z toho trauma, tvrdí majitelé

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám